JASAMU DIKENANG – MAJLIS PERPISAHAN GURU-GURU MTAQA


_DSC0957

Jasamu Dikenang – Diadakan semalam, 30 Mac bagi mengenang jasa bekas murabbi MTAQA yang bertugas sekian lama sejak penubuhan MTAQA sejak 2006. Seramai tiga murabbi MTAQA terpaksa melepas tugas disini.

Bertempat di Masjid MTAQA, menyaksikan nasihat  dan kalam taujihat disampaikan oleh ketiga-tiga yang diraikan, agar anak didik terus bersemangat dalam mengejar cita-cita bergelar al-Hafiz dan berjaya dalam lapangan dunia dan akhirat. Menceburi dalam pelbagai disiplin ilmu demi menaikkan ummah ini dan redha Ilahi.

1. Us Abdul Aziz bin Mohd Ghazali – Mula bertugas sejak penubuhan MTAQA 2006 hingga 2014. Sekarang bertugas di Kolej Tahfiz Sains Nurul Aman Kok Lanas.

2. Us Mohamad Azizi Azahazuhari – Mula bertugas di MTAQA bermula 2011 sehingga awal tahun ini dan terpaksa berpindah ke Perak atas tuntutan keluarga.

3. Us Mohamed Hanif bin Arazmi – Mula bertugas di MTAQA sejak 2013 hingga hari ini. Terpaksa melepaskan tugas demi meneruskan cita-cita mendalami ilmu hadis di Universiti Darul Ulum, New Delhi.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s