JAMUAN PULUT DURIAN MTAQA 2015


MTAQA menutup tirai Syawal dengan Jamuan Pulut Durian. Ianya seolah – olah meraikan kemenangan kali kedua dalam memerangi hawa nafsu kerana dapat menyahut seruan Baginda S.A.W dalam berpuasa 6 hari dalam bulan Syawal selepas kemenangan yang pertama di bulan Ramadhan.

Sesungguhnya puasa di bulan Ramadhan dan diikuti dengan puasa enam hari pada bulan Syawal itu seumpama berpuasa setahun penuh.

Badan Dakwah MTAQA telah menyusun jadual berpuasa setiap hari Isnin dan Khamis setiap minggu selepas Majlis Sambutan Hari Raya baru – baru ini dan semoga dengan penyusunan ini semua pelajar MTAQA dapat mencukupkan enam hari puasa mereka di bulan Syawal ini.
Sebanyak dua buah pacuan Hilux digunakan pada pagi ini untuk mengangkut buah durian dari Jeli. Semua buah durian ini merupakan sumbangan daripada penyumbang yang bermurah hati dan beliau merupakan bapa kepada bekas pelajar MTAQA. Terima kasih kepada penyumbang dan semoga Allah melimpahkan lagi rezeki kepada tuan dan sekeluarga.

Berlabuhnya Syawal 1436 Hijri hari ini dengan pulangnya pelajar ke rumah masing – masing. Seperti yang diberitahu sebelum ini, Tuan Mudir telah memberi keizinan untuk para pelajar pulang bagi meluangkan masa bersama dengan keluarga memandangkan sesi persekolahan kali ini amat panjang.

Semoga para pelajar dapat menghabiskan masa yang berkualiti bersama keluarga dan tidak lupa juga kepada ibu bapa agar memantau anak-anak supaya tidak lupa untuk mengulang hafalan Al-Quran.

**Jika ada yang ingin menyumbang lagi buah durian atau yang seumpamanya, boleh terus maklumkan ke inbox page MTAQA.

11891177_734079013370643_203990347951766881_n

Gambar sepanjang jamuan boleh tengok di sini. KLIK

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s